Youth Games 2019

11 februari 2019


Het is nog hartje winter, druilerig, koud en nat. En toch zijn we achter de schermen al druk bezig met de zomer. Zo ook met de Youth Games in Aalborg te Denemarken.
Na een succesvolle Almeerse editie van de Games in 2018 maakt nu Aalborg zich klaar om tussen 30 juli en 4 augustus 2019  jeugdsporters mogelijk uit 33 (!!!!) Partnersteden te ontvangen. 

De sporten waar deze sporters voor uit zullen kunnen per land verschillend  zijn, maar Aalborg biedt plaats voor:
- Atletiek
- Badminton
- Golf
- Handbal 
- Tennis
- Triatlon
- Zwemmen

De sporters en de begeleiders zullen vanwege de enorme lijst van deelnemers, in beginsel de kinderen laten slapen in sport-/gymzalen en niet in gastgezinnen.

Onze club, LTV Almere, is al sinds jaar en dag de 'leverancier' van de tennisers voor de Youth Games. 1 keer in de vier jaar organiseert Almere deze Youth Games en dan hebben wij altijd heel veel gastgezinnen nodig, dus wie heeft er ruimte in 2022 😉 

Er is dit jaar plaats voor 4 jongens en 4 meisjes (geboortejaren 2003, 2004, 2005 en 2006)
De kinderen die bij de Almeerse editie 2018 gastgezin waren voor een sporter of trainer/begeleider krijgen voorrang bij de plaatsing.

De kosten van deelname zijn nog niet vastgelegd maar liggen doorgaans tussen de EUR 150 en 175.

Begeleiding wordt verzorgd door Kiki Wendels. Zij was vorig jaar al de begeleidster in Almere en ook dit jaar zal zij onze kinderen begeleiden naar en in Aalborg, bijstaan en aanmoedigen !
Dit zal zij samen doen met nog een LTV-lid.
Kiki is een voormalig deelneemster aan de Youth Games en begrijpt als geen ander hoe leuk en ook spannend het is om in het buitenland deel te nemen aan een evenement.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze Youth Games, laat het dan weten aan Zwen of Derek; ook als je vorig jaar geen gastgezin was !
Als er te veel aanmeldingen zijn dan zal er een selectie plaatsvinden. 
Het is van belang te weten dat de Spelen in de 3e week van de zomervakantie zijn, later aankomen of eerder weggaan is geen optie, en basiskennis van het Engels heel handig is! 


Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 531 2359

L.T.V. Almere

Sportpark de Marken 4
1355 ES Almere-Haven