Competitie - Tenniskids

De kinderen in Blauw spelen nog geen competitie. De Tenniskids-competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids-kleur waarin een kind speelt. In de Tenniskids-competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen ongeveer 25.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar!        

Nadat onze vereniging alle competitiespelers heeft ingeschreven, gaat de KNLTB een indeling maken. De indeling wordt vervolgens op MijnKNLTB gepubliceerd. Het is nodig om daarvoor eenmalig een account aan te maken op naam van het kind. Je speelt soms thuis, maar ook bij andere verenigingen in de buurt. Vervoer dient dan door de ouders zelf te worden geregeld.

Alle praktische informatie over de Tenniskids-competitie vindt je hier.     

Rode competitie (t/m 8 jaar)

Er zijn geen kosten aan verbonden, die worden door de vereniging gedragen.

Oranje competitie (8 t/m 10 jaar)

Er zijn geen kosten aan verbonden, die worden door de vereniging gedragen.

Groene competitie (10 t/m 12 jaar)

Er zijn géén kosten verbonden aan deelname, die worden door de vereniging betaald. De thuisspelende vereniging zorgt voor ballen, deze krijgt het team van de VCL van LTV Almere  

Speeldagen

Voor kinderen is er een voorjaars- en najaarscompetitie: de competitie is op zondag, met 7 speeldagen in het voorjaar (april/mei) en 5 speeldagen in het najaar (sept/okt). De speeldata van alle competities worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Er worden door de KNLTB ook altijd inhaaldagen ingeroosterd, mocht een competitiedag in het water vallen.

Hoe ziet een competitiedag er uit?

-Tenniskids Rood 

Iedere speeldag begint om 08.30/09.00 uur, tenzij het speelschema op MijnKNLTB iets anders vermeldt. Zorg dat je minstens een kwartier vóór aanvang aanwezig bent. Er zal meestal worden begonnen met een korte warming-up. Daarna beginnen de wedstrijdjes, waarbij je altijd uitleg krijgt.

Wanneer het team thuis speelt zullen onze trainers de ochtend verzorgen, hulp van ouders wordt gewaardeerd om voor de kinderen fruit en limonade klaar te zetten.

- Tenniskids Oranje 

De tijden kunnen variëren tussen 08.30 en 10.00 uur, tenzij het speelschema op MijnKNLTB iets anders vermeldt. Zorg dat je minstens een kwartier vóór aanvang aanwezig bent en meld je meteen even aan bij de wedstrijdleiding. Als alle kinderen aangemeld zijn, worden door het computerprogramma (Tenniskids-planner) de wedstrijden aangemaakt.  Het programma voorziet niet in een mogelijkheid voor spelers om aan te geven dat ze eerder moeten stoppen of pas later kunnen beginnen. Het is dan ook de bedoeling dat de spelers de hele tijd aanwezig zijn. Kom je te laat, dan wordt het lastig om je nog toe te voegen. 

Iedere wedstrijdleider kan per keer beslissen hoeveel wedstrijdrondes er worden gespeeld. Je kunt uitgaan van 2 - 2½ uur totaal. Na afloop van de wedstrijden wordt bekendgemaakt hoeveel punten ieder team gewonnen heeft, en deze uitslag wordt aan de KNLTB gestuurd. 

De thuiswedstrijden wordt georganiseerd door de ouders van het team. 

 - Tenniskids Groen 

Het aanvangstijdstip van de speeldag kan per week en per vereniging wisselen. De vereniging heeft namelijk vaak te maken met andere teams, die ook die dag thuis spelen. De competitieleider maakt daarom een planning. Het speelschema en de aanvangstijden vind je op MijnKNLTB. In de regel wordt er van je verwacht dat je een half uur vóór aanvang aanwezig bent. De ontvangende vereniging kan dit echter nog tot 8 dagen vóór de betreffende speeldag wijzigen, dus doe kort vooraf altijd nog een laatste check. 

Je speelt met een team namens LTV Almere. Wij vinden het dus belangrijk dat je je correct en sportief gedraagt. Als je thuis speelt, zorg dan dat je allemaal op tijd bent om je tegenstanders te ontvangen, ze welkom te heten en je voor te stellen. Het is dus de bedoeling dat jij er eerder bent dan de  tegenstanders. Ga even met beide teams rond de tafel zitten. LTV Almere zorgt voor fruit en limonade (staat klaar in de competitiekoelkast) en zelf kan het team (ouders vooraf met elkaar overleggen) voor iets lekkers daarbij zorgen. Ondertussen gaan de beide captains overleggen wie tegen wie gaat spelen, oftewel de opstelling maken. Daarbij is het van belang dat de singles worden gespeeld op aflopende speelsterkte. Dat wil zeggen: degenen die de hoogste speelsterkte heeft speelt de 1e single, degene die daarna het hoogst is de 2e enz. Ook de speelsterktes kun je vinden in MijnKNLTB. Zo spelen dus de sterksten van beide teams tegen elkaar. De opstelling kan direct worden ingevuld in MijnKNLTB door de captain van het thuisspelende team. Bij de thuiswedstrijd is er altijd iemand (competitieleider) van LTV Almere aanwezig om daarbij te helpen. 

Dan worden de wedstrijdjes gespeeld, volgens het banenschema dat de competitieleider heeft gemaakt. Dit schema voor de thuiswedstrijden hangt in de gang bij de kantine. Na afloop worden de uitslagen ingevuld, óók in MijnKNLTB, door de captain van het thuisspelende team. Je controleert eerst samen met je tegenstander of alles klopt, daarna kan het definitief worden verstuurd aan de KNLTB. 

Als je uit speelt, is het ‘t leukste als je als team gezamenlijk arriveert. Ouders kunnen dat met elkaar afstemmen. Je wordt ontvangen en hoort vanzelf hoeveel en welke banen je tegelijk kunt gebruiken. De captain van het team van LTV Almere vertelt aan de captain van de tegenstanders wie welke enkelpartij gaat spelen (1e, 2e, 3e en 4e single) en wie met wie gaan dubbelen. Ook hierbij houd je rekening met de speelsterkten, zodat de sterksten van beide teams tegen elkaar spelen. Na afloop controleert onze captain de door de tegenstander ingevulde uitslagen. Tenslotte neem je afscheid, wens je elkaar nog veel succes in de verdere competitie en is de dag klaar. Afhankelijk van het aantal banen dat je tegelijk beschikbaar hebt en de duur van de wedstrijden, duurt een competitiedag globaal gezegd 3 á 4 uur. 

Tot slot: we kiezen de captain zoveel mogelijk zo uit, dat het iemand is die al bekend is met de competitie en weet hoe e.e.a. werkt, of dat zijn/haar ouder(s)/begeleider(s) dit weet. Niettemin staan wij natuurlijk altijd klaar voor vragen. Er zal bij thuiswedstrijden niet altijd een competitieleider ter plekke aanwezig zijn, maar deze kan wel telefonisch worden bereikt, indien nodig: 

Sabine Gouw                       06-22363221

Wij wensen onze kinderen en de ouders/verzorgers heel veel plezier!!!