Competitie - uitleg - jeugd

Bij  LTV Almere gaan we ervan uit dat alle kinderen die lid zijn ook deelnemen aan de competitie. Ze zitten tenslotte ‘op tennis’ en niet alleen ‘op tennisles’. Ook bij andere sporten is dat de gewoonte, denk aan hockey en voetbal. Naast de training spelen ze dus ook automatisch in teamverband mee met wedstrijdjes. Zo oefenen ze ook wat ze in de lessen hebben geleerd, worden ze steeds beter in tennis en leren ze andere kinderen kennen.

De kinderen worden door de trainers ingedeeld op basis van leeftijd en tennisniveau en er worden teams gevormd. Bij de jongste kinderen gaat het vooral om het lekker meedoen en om in de praktijk te oefenen wat ze in de les hebben geleerd. Hoe ouder ze worden, hoe liever ze misschien willen winnen. Ons uitgangspunt blijft echter altijd het plezier en de sportiviteit. 

De KNLTB heeft de verschillende niveaus bij de jeugd als volgt bepaald:

  • Tenniskids blauw    4-6 jaar
  • Tenniskids rood      6 t/m 8 jaar
  • Tenniskids oranje    8 t/m 10 jaar
  • Tenniskids groen    10 t/m 12 jaar
  • Junioren 11 t/m 14 jaar
  • Junioren 13 t/m 17 jaar  

Er bestaan 2 soorten competitie: de Tenniskids Competitie (rood, oranje en groen) en de Junioren Competitie (11 t/m 17 jaar).  

 

Uitleg Tenniskids

Het Tenniskids-programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen (in de leeftijden 11 t/m 14 en 13 t/m 17 jaar). Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen.  

Klik hier voor meer informatie over Tenniskids-competitie