Competitie Junioren

Dit is de competitie van 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar. De kinderen spelen op een heel veld met een ‘gewone’ gele tennisbal.  De ballen worden door het team betaald. Dit is opgenomen in de 'competitiebijdrage'. Elke single-partij moet met een nieuw blik ballen worden gespeeld. Ook spelers die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast kan de leraar leeftijdsdispensatie aanvragen. Dispensatie kan worden aangevraagd voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog en liever niet deelnemen aan de competitie waar zij volgens hun leeftijd in thuis horen. Kijk voor de spelregels hier.

Er is door het team een competitiebijdrage verschuldigd, die afhangt van het aantal keer uit en thuis spelen (3 of 4 keer). Hierin zijn de kosten voor de ballen opgenomen, evenals een bijdrage voor de KNLTB. Alle teamleden (ouders) nemen hun deel voor hun rekening. De captain ontvangt van LTV Almere een betaalverzoek voor het voldoen van de bijdrage.

Hoe ziet een competitiedag er uit? 

Het aanvangstijdstip van de speeldag kan per week en per vereniging wisselen. De vereniging heeft namelijk vaak te maken met andere teams, die ook die dag thuis spelen. De competitieleider maakt daarom een planning. Het speelschema en de aanvangstijden vind je op MijnKNLTB. In de regel wordt je verwacht om een half uur vóór aanvang aanwezig te zijn. De ontvangende vereniging kan dit echter nog tot 8 dagen vóór de betreffende speeldag wijzigen, dus doe kort vooraf altijd nog een laatste check. 

Je speelt met een team namens LTV Almere. Wij vinden het dus belangrijk dat je je correct en sportief gedraagt. Als je thuis speelt, zorg dan dat je allemaal op tijd bent om je tegenstanders te ontvangen, ze welkom te heten en je voor te stellen. Het is dus de bedoeling dat jij er eerder bent dan de tegenstanders. Ga even met beide teams rond de tafel zitten. LTV Almere zorgt voor fruit en limonade (staat gereed in de competitiekoelkast) en zelf kan het team (ouders vooraf met elkaar overleggen) voor iets lekkers daarbij zorgen. Ondertussen gaan de beide captains overleggen wie tegen wie gaat spelen, oftewel de opstelling maken. Daarbij is het van belang dat de singles worden gespeeld op aflopende speelsterkte. Dat wil zeggen: degenen die de hoogste speelsterkte heeft speelt de 1e single, degene die daarna het hoogst is de 2e enz. Ook de speelsterktes kun je vinden in MijnKNLTB. Zo spelen dus de sterksten van beide teams tegen elkaar. De opstelling kan worden direct worden ingevuld in MijnKNLTB door de captain van het thuisspelende team. Bij de thuiswedstrijd is er altijd iemand (competitieleider) van LTV Almere aanwezig om daarbij te helpen. 

Dan worden de wedstrijden gespeeld, volgens het banenschema dat de competitieleider heeft gemaakt. Dit schema voor de thuiswedstrijden hangt in de gang bij de kantine. Na afloop worden de uitslagen ingevuld, óók in MijnKNLTB en wel door de captain van het thuisspelende team. Je controleert eerst samen met je tegenstander of alles klopt, daarna kan het definitief worden verstuurd aan de KNLTB. 

Als je uit speelt, is het ‘t leukste als je als team gezamenlijk arriveert. Ouders kunnen dat met elkaar afstemmen. Je wordt ontvangen en hoort vanzelf hoeveel en welke banen je tegelijk kunt gebruiken. De captain van het team van LTV Almere vertelt aan de captain van de tegenstanders wie welke enkelpartij gaat spelen (1e, 2e, 3e en 4e single) en wie met wie gaan dubbelen. Ook hierbij houd je rekening met de speelsterkten, zodat de sterksten van beide teams tegen elkaar spelen. Na afloop controleert onze captain de door de tegenstander ingevulde uitslagen. Tenslotte neem je afscheid, wens je elkaar nog veel succes in de verdere competitie en is de dag klaar. Afhankelijk van het aantal banen dat je tegelijk beschikbaar hebt en de duur van de wedstrijden duurt een competitiedag globaal gezegd 4 à 5 uur. 

Tot slot: we kiezen de captain zoveel mogelijk zo uit, dat het iemand is die al bekend is met de competitie en weet hoe e.e.a. werkt, of dat zijn/haar ouder(s)/begeleider(s) dit weet. Niettemin staan wij natuurlijk altijd klaar voor vragen. Er zal bij thuiswedstrijden niet altijd een competitieleider ter plekke aanwezig zijn, maar deze kan wel telefonisch worden geraadpleegd, indien nodig:  Sabine Gouw                       06-22363221

Wij wensen onze kinderen en de ouders/verzorgers heel veel plezier!!!