Oudste LTV-lid

07 januari 2020


December 2019 ontving ik (ledenadministratie) bericht van twee oudere LTV-leden dat zij hun lidmaatschap noodgedwongen gingen beëindigen vanwege gezondheidsredenen (Wim v.d. Zanden 24-8-1936) en Thea Balke 2-6-1935).  

Wim mailde mij en Thea belde mij met deze treurige mededeling want dat was het. Thea kende ik al sinds ik zelf lid werd in 1995, een goedverzorgde en aardige dame die toch wel wekelijks te zien was op de tennisbaan. 

Thea en ik waren er tijdens dit telefoontje allebei een beetje stil van want je realiseert je ook dat als je op deze leeftijd stopt met tennissen dat het dan onomkeerbaar is. Aan de andere kant als je van tevoren zou weten dat je het tennissen zou lang zou kunnen volhouden tot je 84ste . . . . 

Thea was tot dat moment het LTV-lid met de hoogste leeftijd ! 

Afijn, beetje getriggerd door die respectabele tennisleeftijden ging ik dus op zoek in de ledenadministratie naar wie er op dit moment (2020) ons oudste lid is. Ik kwam toen uit bij - de nu nog - 83-jarige Roy Gibson (29-02-1936). 

Deze man ziet er al vanaf mensenheugenis uit zoals hij er nu uit ziet; alhoewel hij op de foto wel een flinkere haardos heeft. Roy heeft een vriendelijk gezicht, geïnteresseerde bruine ogen en een zachte stem die keurig ABN spreekt.  Hij is nog altijd met zijn Wilma (ook LTV-lid) en samen genieten ze van het leven.

Toen Hans en ik onze eerste stapjes zetten op het LTV-gravel, kregen we onze eerste tennisaanwijzingen van het innemende echtpaar.

Bij ons thuis noemden wij ze “The Gibson Brothers” (bekend van de hits: Cuba & Non Stop Dance).

Ik heb Roy een mini-interview afgenomen om achter “zijn geheim” te komen. 

- - - - - - - - - - - - - -

Roy:

" Mijn eerste tennislessen dateren van lang geleden in Batavia (Djakarta). Daar is de basis gelegd, ik was toen 14 jaar en mijn leraar was een oude Indische top-tennisser, meneer Latuperisa.

In 1979 zijn wij van Amsterdam naar Almere-Haven verhuisd. Heb altijd tennis gespeeld, ook competitie. We woonden in Amsterdam-Buitenveldert en speelden op het tennispark "Gold Star". 

Ik wilde in Almere doorgaan met tennissen en kwam zo terecht bij de net opgerichte LTV; denk dat ik in 1980 lid ben geworden. 

In de beginjaren waren er maar twee tennisbanen en was het een beetje pionieren maar wel met heel veel vrijwilligers. 

Zelf heb ik ook aardig wat functies bekleed bij de club: secretaris, voorzitter TC, voorzitter bar/kantine commissie.

We begonnen als LTV in de KNLTB-competitie met slechts 1 herenteam; ik zat er in en ook Frank Langereis (vader van Patrick).

Tegenwoordig heeft de club acht banen en zijn er heel wat meer competitieteams ! De club is gegroeid  en ik vind dat ze goed doet !

Ik ben nog steeds enthousiast tennisser en doe dat voornamelijk 'smorgens; twee tot drie maal per week met een vaste groep op de dinsdag en de donderdag. En soms val ik ook in bij het groepje van Wilma.

Gelukkig ben ik nog steeds fit ! Wat ik er voor doe ?  Vooral in beweging blijven, tennissen als het kan, lekker wandelen met de hond. Ook pakken we zo vaak mogelijk de fiets; we hebben nog geen E-bikes !  En natuurlijk helpen bij de Parkcommissie.

Ik hoop nog heel lang lid te blijven van de LTV, heb er veel gezelligheid aan en het is nog steeds het mooiste park en de leukste club van Almere ! "

 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Margreet Bijsterveld 21-11-2020 17:58

gaaf en inspirerend! nog vele mooie jaren toegewenst! margreet b.

avatar
Jelline Kranenburg-Nieuwenhuis 04-09-2020 17:12

Geweldig , ik hoop uberhaubt dat ik die leeftijd mag halen. En dan ook nog tennissen! En lieve Thea heel veel respect. Hopelijk vind je een andere invulling. Een voorbeeld voor mij , zo mooi.

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 36 531 2359

L.T.V. Almere

Sportpark de Marken 2
1355 ES Almere